Information till hyresgäster i våra ComHem hus

2020-08-18

ComHem meddelar att de analoga sändningarna/kanalerna utgår den 8 september 2020. Detta inkluderar också FM-radio via TV-uttaget. De digitala kanalerna med bättre valitet finns redan på plats i alla ComHem-uttag.

Det kommer också visas en rullandevisas informationstext i bild på de analoga tv-kanalerna. Det är tillför att uppärksamma er TV-tittare som fortfarande tittar analogt att det är dags att ändra till digital-tv på sina TV-apparater. Där finns också information var de kan vända sig för att få hjälp att göra detta så enkelt som möjligt.
Vi kommer att sätta upp information om detta i era trapphus och ni kan också gå in på comhem.se/digitalisering om ni önskar mer information.

Ställa om till digital-tv
De flesta har redan tv-apparater som kan visa digital-tv, och några kan behöva byta källa eller göra en kanalsökning för att hitta dem. Om boende har en äldre tv kan de behöva komplettera den med en digitalbox eller byta till en nyare tv-modell.

Ert digitala grundutbud av tv-kanaler
Kanalutbudet är beroende av avtal med olika leverantörer, därför kan ert nya utbud se annorlunda ut än tidigare. För att se exakt vilka tv-kanaler som ingår i ert digitala grundutbud, inklusive eventuell lokal-tv och grannlandskanal, söker ni enkelt på er adress.

Vänligen 
Visionsgruppen


Se nedan information från ComHem:

Den 8 sep 2020 blir ditt tv-utbud helt digitalt - Ändra till digital-tv redan nu

Nu moderniserar Com Hem sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september går de över till helt digitala tv-sändningar med bättre kvalitet och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. Om du tittar analogt idag behöver du därför ändra till digital-tv på din tv hemma. Det kan du göra redan nu.

Från mitten av augusti börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under augusti behöver du inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på comhem.se/digitalisering.

Varför moderniseras tv-utbudet från Com Hem?

Digitaliseringen av tv-sändningarna är en del i ett stort digitaliseringsprojekt där Com Hem vill erbjuda sina kunder obegränsad uppkoppling och tv-upplevelser med bästa kvalitet.

Förändringen innebär en direkt förbättring av bild och ljud. Samtidigt frigörs utrymme i nätet som de analoga sändningarna tagit upp, vilket ger kapacitet till stabilare och snabbare bredband.

Nu kan du som bor i en fastighet ansluten till Com Hem dessutom skapa ett konto för Comhem Play, helt utan extra kostnad. Då kan du se de flesta av dina tv-kanaler i din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU. Läs mer om Comhem Play.

Mer information

All information om digitaliseringen finns samlad på comhem.se/digitalisering. Kom ihåg att ändra till digital-tv i god tid innan den 8 september för att kunna fortsätta se på tv när de analoga kanalerna utgått.

Information is also available in English, Arabic, Dari (Persian), Tigrinya and Somali at comhem.se/digitalisering.